...Όλοι κάποτε ευχόμαστε να ζήσουμε το "Γελαστό απόγευμα" που 'ναι χαμένο
κάπου στα εφηβικά μας όνειρα...
Άλλοι το βρήκαμε κι άλλοι δυστυχώς όχι...
Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας , απλά , ειλικρινά ,

έστω στο χρόνο τ' απογευματινού
μας καφέ...
Ν' ανταλλάξουμε απόψεις...
Να επικοινωνήσουμε έστω...
Ελεύθερα , εχέμυθα κι ανώνυμα αν προτιμάτε...

Καλώς ήλθατε στο "Γελαστό απόγευμα"

Στέλιος



Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πουλάς, άμα υπάρχει "πρόσωπο" και μέλλον... Σε κόβω να μην υπάρχει!!!





Ενώ προχωρούν τα σχέδια της τρόικας για περαιτέρω περικοπές μισθών, συντάξεων και αυξήσεις φόρων, ο πολιτικός εκμαυλισμός καλά κρατεί, εφόσον οι κυριότερες ειδήσεις αφορούν τα κοινωνικά δεινά! Πολιτικοεπιχειρηματικό κύκλωμα τοκογλυφίας εξαρθρώθηκε (;;;) στη Θεσσαλονίκη, αύξηση των αυτοκτονιών, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας μένουν καθημερινά άστεγοι, εκποίηση αδιακρίτως της πάσης δημόσιας περιουσίας, και;… Άκουσον – άκουσον, επιβεβλημένη πλέον (κατά τους κκ. Γιακουμάτο και Ξαφά) η παραχώρηση της Ακρόπολης σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση!!! Ακόμα και η μετατροπή του Ερεχθείου σε αναψυκτήριο, κατά την οικονομολόγο του ΔΝΤ κ. Ξαφά, θα ήταν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και εθνικά ευεργετικό!
Αυτές οι δηλώσεις, έλαβαν χώρα κατά το πρώτο 10ήμερο του έτους, και μάλιστα οι προαναφερθέντες προέβαλλαν ως κοινωνικό αντιστάθμισμα τη μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων. Περίπου 10 ημέρες μετά, ήρθε να κοινοποιηθεί η κοινή υπουργική απόφαση – τιμοκατάλογος, η οποία ορίζει τις τιμές βιντεοσκόπησης των αρχαίων μας μνημείων. Σαφώς, και κατά το χειρότερο διαστροφικό μυαλό, τα αρχαία μας μνημεία πλέον, αποτελούν εν δυνάμει κινηματογραφικά στούντιο για σαπουνόπερες, ταινίες δράσης με πιστολίδι, περιπέτειες βιβλικών καταστροφών, και γιατί όχι, ταινίες ερωτικού περιεχομένου!!! Το ντοκιμαντέρ σήμερα δεν πουλάει! Δεν ωφελεί η πολιτισμική προβολή μιας παραπαίουσας χώρας!
Ξεσηκώνει τις μάζες, έτσι δεν είναι; Ποιος είπε ότι μετά το «δανεισμό» θα έμεναν δικά μας τα αρχαία μας μνημεία, οι θάλασσες, οι ακτές και τα λιμάνια, ο ήλιος, ο ορυκτός πλούτος, οι εκτάσεις, καλλιεργήσιμες και μη, τα ίδια τα σπίτια μας;
Τυχαία άραγε δεν έχουν επιστραφεί τα μάρμαρα του Παρθενώνα και αναρίθμητα άλλα εκθέματα μουσείων του εξωτερικού;
Τυχαία απαξιώθηκε η αγροτοκτηνοτροφική μας δυνατότητα, δια του ευφυούς σχεδίου των εισαγωγών;
Δεν έχουμε άραγε την ικανότητα να εξορύξουμε τον ορυκτό μας πλούτο, και να εκμεταλλευτούμε την ηλιακή ενέργεια;
Τυχαία το 70% των ακινήτων, είναι υποθηκευμένο στις τράπεζες;
Αυτό είναι το μνημόνιο, που μεθόδευσαν και ψήφισαν οι προδότες πολιτικοί μας!
Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο υποθήκευσης της ακίνητης περιουσίας και υποδούλωσης του Ελληνικού λαού!
Από την άλλη, έρχονται και οι ομολογίες υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών στελεχών, που επιβεβαιώνουν ότι οι εθνοπατέρες μας, δε μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το μνημόνιο της δανειακής σύμβασης! Δε θα ‘πρεπε να μας εκπλήσσει αυτό. Ξέρουμε καλά ότι σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό πάνελ αποτελείται από ταγούς της παγκόσμιας μαφίας των μεσιτών – τοκογλύφων. Είναι απάνθρωποι, ψυχροί επαγγελματίες, στυγνοί κοινωνικοί δολοφόνοι χωρίς ανθρωπιστικές ευαισθησίες.
Οι δικοί μας εκλεγμένοι αχυράνθρωποι έσκυψαν το κεφάλι μπρος στις υβρεολογίες τους, μη υψώνοντας ανάστημα ως έχουν χρέος.
Χρέος να προασπίσουν τα συμφέροντα των πατεράδων μας, που με αποστεωμένα τα ροζιασμένα χέρια τους μετρούν πλέον κέρματα για να πληρώσουν τα χαράτσια! Τα θολωμένα τους μάτια κρύβουν την περηφάνια του Έλληνα, κι είναι αυτό που τους κρατάει για να μην κλάψουν!
Χρέος λοιπόν, στα παιδάκια μας που εξακολουθούν και μορφώνονται σε παγωμένα σχολεία τρώγλες, ενώ δεν έχουν μείνει μαγουλάκια για να κοκκινίσουν απ’ το κρύο.
Χρέος κύριοι βουλευτές, στον άνεργο πατέρα τριών παιδιών που του κόψατε το ρεύμα!
Χρέος απέναντι στους απλήρωτους, ελάχιστους εναπομείναντες, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, γιατρούς, σκουπιδιάρηδες, οικοδόμους κι ένα σωρό άλλους που τόσα χρόνια σηκώνουν το σταυρό σας!
Ένα σταυρό, που είστε εσείς υποχρεωμένοι να κουβαλάτε για λογαριασμό όλων μας!
Να κόβετε το δικό σας «μισθό» κι όχι του βιοπαλαιστή!
Να διαβάζετε καλά, ότι παλιόχαρτο σας επιβάλλουν τα σκυλιά της παγκοσμιοποίησης, και να τους το πετάτε στα μούτρα αν δεν είναι για πραγματικό εθνικό όφελος!
Αν δε μπορείτε να πράξετε έτσι, καλύτερα φύγετε.
Εσείς έχετε το χρέος, εσείς καταχραστήκατε, η φατρία σας εξήγαγε χρήμα «νόμιμα και ηθικά» σε off shore εταιρείες, όχι ο λαός!
Ο λαός δεν είδε κανένα όφελος από τα δάνεια που εσείς λάβατε.
Παρήγαγε αγόγγυστα χρήμα και τηρούσε τη λιτότητα από το 1978 που θυμάμαι τον Κ. Καραμανλή ως πρωθυπουργό να την εξαγγέλλει!
Ο λαός είχε μαύρα μεσάνυχτα από «μίζες», «σκάνδαλα», «ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας», «αποκρατικοποιήσεις», «διαφθορά», «παγκόσμια οικονομική ύφεση», «μνημόνιο», «χρεοκοπία» «ΔΝΤ» «psi» «κούρεμα» «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας», «μαζικές απολύσεις» και πολλά άλλα.
Είναι ντροπή σας να καταφεύγετε σε ξένες χώρες και να μιλάτε για το «καλό» που προξενήσατε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διεφθαρμένης θητείας σας!
Έρχεται η ώρα που καμιά χώρα δε θα σας χωράει, έρχεται η ώρα που θα σηκώσουμε κεφάλι, ανάστημα και χέρια προς τον ήλιο…

4 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ Αντώνη μου!
    Φιλιά στον επαναστάτη σου, και καλό ξημέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας από δαύτους δεν παραιτήθηκε ενώ κάθε μέρα παραιτούνται απ'τη ζωή πολίτες που έχουν συνείδηση και φιλότιμο δυστυχώς!

    Καλή εβδομάδα
    με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. zoyzoy μου, καλησπέρα!
    Δε μπορούμε εμείς, να τους παραιτήσουμε, μπορούμε όμως όλοι, μαζικά!!! Εμείς απλά φροντίζουμε να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων μπορεί να ξέχασαν...

    Και μιας κι είπα για μνήμες, σαν σήμερα πριν 16 χρόνια, η Ελλάδα θρηνούσε, ο Σημίτης ευχαριστούσε κι ο Πάγκαλος προκαλούσε...
    Ας μην ξεχνάμε λοιπόν:

    Υποπλοίαρχος
    Χριστόδουλος Καραθανάσης,

    Υποπλοίαρχος
    Παναγιώτης Βλαχάκος

    Αρχικελευστής
    Έκτορας Γιαλοψός

    Θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου βρώμικων πολιτικών συμφερόντων!

    Μετά απ' αυτούς, αλλά στον ίδιο πόλεμο, έπεσαν οι:

    Σμηναγός
    Σήφης Αναστασάκης

    Σμηναγός
    Τάσος Μπαλτσούκας

    Σμηναγός
    Κώστας Ηλιάκης

    ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λόγια χαραγμένα στη σκουριά...